Mitä on ultrakevyt lentäminen?

Ultrakevytkoneella lentämisestä puhuttaessa tarkoitetaan lentämistä koneella, jonka paino miehistöineen on alle n.450 kg. Koneen paikkamäärä on 1-2 hlöä. Matkanopeudet vaihtelevat 120-200 km/h, riippuen konetyypistä. Ultralla lentäminen on melko edullista toimintaa ja on mahdollista kaikille lentoharrastuksesta innostuneelle ja kiinnostuneelle. Lentämiseen vaaditaan tasapainoinen henkinen vointi sekä fyysinen perusterveys. Silmälasit eivät ole este lentämiselle.

Lentolupakoulutuksen alaikäraja on 17-vuotta, mutta huoltajan luvalla on mahdollista aloittaa jo 16-vuotiaana. Yläikärajaa koulutukselle ei varsinaisesti ole ja opetettavana on ollut 70-ikävuoden ylittäneitäkin. Vain taivas on siis rajana tässä lajissa.

Ultrakevytlentokoneella lennetään hyvällä säällä ja päiväsaikaan. Pitkinä kesäpäivinä voikin “omin siivin” lentää ja nauttia ilmojen herruudesta sekä Suomen kauniista maisemista linnun silmin, aina auringonnoususta auringon laskuun saakka. Pimeän aikaan ultralla lentäminen ei ole sallittua.
Lue lisää kursseistamme